Intensivavdelingen på UNN opplever et massivt trykk for tiden på grunn av økningen i både smitte og innleggelser. Hittil har sykehuset allerede måttet utsette omlag 40 operasjoner.

Les også: Gunnar Stavrum: Her er de gode korona-nyhetene som kan redde julen og bety slutten på pandemien

Nå har i tillegg 30 av 133 ansatte på intensivavdelingen blitt inndratt en fridag i jula.

Det var Nordlys som først omtalte saken, som Tromsø-avisa får bekreftet av intensivsykepleierne Rita Paulsen, lokalgruppeleder for faggruppen av intensivsykepleiere i Troms, og Vivian Børstad, plasstillitsvalgt på intensiven på UNN.

Les også: Etterlyser koronahjelp fra Oslo-byrådet: - Håper ikke piffen har gått ut av dem

– I knestående

– Vi fikk beskjed på SMS onsdag. Ledelsen inndrar en fridag i jula for 30 ansatte på intensivavdelingene, og vi får ikke ekstra kompensasjon for den dagen utover normal lønn og avspasering. Når vi jobber røde dager kan vi velge mellom å få helligdagstillegget utbetalt eller omgjort til fridag. Fri i jula, sammen med familien, betyr mye og nå mister vi en dag, sier Børstad til avisa.

Paulsen forteller at fridagen var erstatningsfri for røde dager og helligdager de har jobbet på i løpet av ett år. Fritiden omtaler hun som «gull verdt» for dem generelt.

De ansatte reagerer nå kraftig på avgjørelsen til UNN-styret.

– Vi er i knestående, og har bedt om kompensasjon for å ta ekstravakter. I stedet får vi inndragelse av en fridag, uten ekstra kompensasjon. Det er kritisk og alvorlig, sier Børstad.

Les også: Færre sykehusinnleggelser av omikron i Sør-Afrika

– Har fått konsekvenser

Hun forteller at de ansatte er kjempelei seg, og at det hele går utover familielivet, som de igjen «har hatt på hold i snart to år nå».

Børstad legger til at flere også har blitt nødt til å ombooke flybilletter til planlagte familiebesøk.

Personalsjef Gøril Bertheussen på UNN svarer på kritikken ved å fortelle at de har hatt løpende dialog med klinikkledelsen og tillitsvalgte i løpet av de siste to månedene.

– Bemanningskoordinatorene i UNN har siden oktober jobbet med å omdisponere ansatte fra andre enheter til våre intensivenheter for å bøte på det høye bemanningsbehovet. Så langt er cirka 30 ansatte omdisponert fra ulike enheter. Samtidig har UNN forsøkt å drifte så mye av den planlagte aktiviteten som mulig. Dette har fått konsekvenser både for intensivenhetene og for enheter som har fått omdisponert egne ansatte til intensivenhetene, sier hun til Nordlys.