RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ansatte straffet trener

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Overså anmerkning fra politiet.

En rideklubb i Akershus valgte å ignorere en anmerkning fra politiet om at hestetreneren de ville ansatte tidligere var bøtelagt for seksuelt krenkende oppførsel overfor mindreårige.

Mandag ble den 38 år gamle og svært anerkjente treneren i hestemiljøet dømt til fem måneders fengsel for å ha misbrukt sin stilling og skaffet seg seksuell omgang med en jente i rideklubben som bare var noen måneder over den seksuelle lavalder. Da overgrepene skjedde skal treneren og jenta allerede i flere måneder, også før hun var blitt 16 år, ha utvekslet tekstmeldinger og bilder med eksplisitt seksuelt innhold.

– Allerede fra hun hadde fylt 15 år hadde forholdet fått et visst seksualisert preg. Det således ikke tale om impulsive eller tilfeldige handlinger fra tiltaltes side. Tiltalte var den voksne autoritetspersonen i forholdet mellom ham og fornærmede, står det i dommen fra Follo tingrett.

Mannen må også betale jenta 50.000 kroner i oppreisning.

Skjerpende

Dommeren beskriver det som skjerpende at de påtalte forholdene med 16-åringen som ble anmeldt i mars i fjor, skjedde bare to år etter at mannen hadde vedtatt et forelegg for å ha utvist seksuelt krenkende oppførsel overfor en jente på 14 år. Til tross for at denne straffereaksjonen ble kjent da hestetreneren søkte jobben i rideklubben og måtte levere politiattest, valgte ledelsen i klubben å se bort fra dette.

– Jeg synes denne rideklubben har gått langt ut over de grensene de skal følge. Norges Idrettsforbund er helt klar i sine retningslinjer på hvordan en skal håndtere en politiattest med anmerkninger. De velger til tross for det å ansette denne treneren, sier politiadvokat Nora Pedersen i Follo politidistrikt til NTB.

– Graverende

I kjølvannet av dommen fra tingretten vurderer politiadvokaten å oppsøke den aktuelle rideklubben sammen med forebyggende avdeling i politidistriktet.

– Det er tross alt slik at når det er etablert et system hvor slike attester skal hentes inn, så er det for at de skal legges vekt på. Jeg synes dette er ganske graverende, Pedersen.

Nåværende styreleder i rideklubben sier til NTB at saken har vært vanskelig å håndtere. Da den populære og svært anerkjente treneren kom til klubben med politiattesten i begynnelsen av 2010, tok ledelsen kontakt med politiet for å få hjelp til hvordan de skulle håndtere saken.

Fulgte politiets råd

– De fikk beskjed om å holde et øye på mannen, noe de også gjorde, sier styrelederen.

Hun forteller at treneren ble utestengt fra rideanlegget da anmeldelsen mot ham kom. I ettertid har mannen sluttet.

– Vi har fått spørsmål fra andre klubber i etterkant som har vurdert å engasjere ham, sier hun om 38-åringen som har vært trener i mange klubber i Sør-Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere