RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NHST/Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

Ansettelsstopp, overtidsnekt og færre reiser

Sist oppdatert:
Motvind for Dagens Næringsliv.

Norges største næringslivsavis, Dagens Næringsliv, må skru igjen pengesekken.

Annonseinntektene i månedene april, mai, juni og juli har sviktet og tvinger avisen til ansettelsesstopp, mindre bruk av overtid og færre reiser. Situasjonen har også ført til at julebordet er blitt flyttet fra november til januar neste år.

- Vi har strammet inn på tre områder. Når det gjelder ansettelsessiden, har vi en praktiserende ansettelsesstopp. Når det gjelder reiser kan jeg si at det reises mye - vi er et globalt konsern. Men vi har fått opp fine videoforbindelser mellom kontorene, slik at vi ikke trenger å reise like mye. Det tredje området er overtidsbruk - der har vi strammet inn, sier konsernsjef i NHST Media Group Gunnar Kjell Bjørkavåg til Nettavisen NA24.

Den økonomiske situasjonen i Dagens Næringsliv er svekket, men konsernsjefen er ikke bekymret.

- Økonomien er trygg og stabil nok, men svakere enn vi har ønsket. Vi har fremgang på opplagsinntekter, noe ikke mange aviser kan skilte med, men vi har hatt en mer krevende annonsesituasjon enn vi trodde da året begynte, sier Bjørkavaag.

Les også disse sakene i Nettavisen:

- Forberedte på stramme tider
- Vil sparingstiltakene ha noe å si for produktet Dagens Næringsliv?

- Alle tiltak vil ha konsekvenser, men vi mener at tiltakene vi har gjort er rasjonelle, fornuftige og forsvarlige i den situasjonen vi er i. Noen av tiltakene er egentlig bare effektiviseringstiltak - for eksempel det med overtid. Vi forsøker å styre produksjonsprosessen bedre, mens andre tiltak kan mer diskuteres.

- Hvor lenge vil dere opprettholde tiltakene?

- Det klarer jeg ikke helt å svare på. Det vi har gjort er ikke så ekstremt. Hvor lenge vi holder på er betinget børskursen, annonsemarkedet og opplagsinntektene våre. Men vi er forberedte på stramme tider framover.

- Vil gå med signifikant overskudd
Til tross for fallet i annonseinntektene forventer konsernledelsen i NHST Media Group et stort overskudd fra DN i 2012.

- DN kommer til å gå med et signifikant overskudd. DN hadde et overskudd på 50 millioner i fjor, og håper og tro at det skal bli mer enn som så for i år, sier Bjørkavåg optimistisk.

- Og likevel har dere gjort disse sparingstiltakene. Dere er forsiktige?

- Ja, vi er forsiktige. Det har ikke vært noen dramatiske kutt, ingen oppsigelser. Vi har bare vært tvers igjennom forsiktige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere