*Nettavisen* Nyheter.

Ansiktene vi stoler på

PANIKK: Jude Law skal være grå av angst på grunn av en serie private bilder tatt av hans gravide elskerinne. Foto: (Scanpix)

Å la utseende bestemme hvem vi stoler på virker i utgangspunktet ikke veldig lurt, men blondt hår, blå øyne og et bredt smil ser ut til å gjøre underverker.

18.02.10 10:13

(SIDE2): Folk med slike ansikter er ifølge forskning de mest tillitsvekkende. Hvis personen i tillegg har en nese som vender litt nedover og et rundt, babyformet ansikt, har hun eller han enorm troverdighet enten det er fortjent eller ikke, skriver Daily Mail.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Mistenksom på ansiktshår
Folk med smalt ansikt og munn blir ofte sett på med mistenksomhet, sammen med de som har briller, ansiktshår og piercinger.

Studien, som ble ledet av psykolog Ian Penton-Voak fra Stirling University, viser at personer som Jude Law og Denise Van Outen har den typen utseende som garantert vekker tillitt.

Men ikke fortvil om du ikke er velsignet med akkurat dette utseende.

Stoler på gode holdninger
Ifølge studien blir du også mer tillitsvekkende av å vaske håret, pusse skoene og forbedre holdningen.

- Hvis du ser bra ut er det lettere for folk å stole på deg, men hvis du ikke har utseende med deg i utgangspunktet er det mye du kan gjøre for å forbedre inntrykket, sier Penton Voak til Daily Mail.

- Antageligvis burde vi ikke dømme en bok på grunn av omslaget, men det er nok det vi gjør, sier han.

Nypussede sko og rent hår
Penton-Voak ba rundt 100 frivillige å kikke på 300 ansikter og gi de karakterer etter hvor tillitsvekkende de mente de var. Resultatene ble satt sammen med en annen undersøkelse for å lage en liste over karakteristikker som gir tillitt.

60 prosent av de spurte så på rent hår som viktig for å stole på noen, mens halvparten sjekket om skoene var nypussede. Kroppsspråk var også viktig. 42 prosent av deltagerne ville lettere stolt på en person som smiler mye.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.