Gå til sidens hovedinnhold

Antall søknader om flytting til hytten tidoblet

Folkeregisteret har opplevd en kraftig økning i antall flyttemeldinger fra folk som ønsker å bytte bostedsadresse.

I løpet av uken som har gått har Folkeregisteret registrert en kraftig økning i antall flyttemeldinger til fritidsbolig.

Det opplyser Elin Imsland, avdelingsdirektør og ansvarlig for Folkeregisteret i Skatteetaten i en e-post til NRK.

– Vanligvis mottar vi ca. tre slike saker om dagen, men i perioden 14. mars og frem til i går mottok vi 20–40 saker per dag, sier Imsland.

– Ikke prioritert

Ifølge loven skal bostedsadressen din være det stedet der du oppholder deg mest i løpet av en 12 måneders periode.

Håpet for dem som har sendt søknad er sannsynligvis å få feiret påsken lovlig på fjellet, men det er langt ifra sikkert at det går i orden, ifølge Skatteetaten:

– Vi prioriterer de aller mest kritiske oppgavene og flyttemeldinger til fritidsbolig er ikke prioritert som et kritisk område for Skatteetaten i disse dager, sier Imsland til allmennkringkasteren.

Hytteforbud torsdag

Torsdag kom forskriften som forbyr nordmenn å overnatte på hytten. Følger du ikke pålegget, kan boten bli 15.000 kroner - eller ti dager i fengsel. På torsdagens pressekonferanse gjorde helseminister Bent Høie (H) og justisminister Monica Mæland (H) det klart at det ikke er noen vei utenom forbud etter at myndighetene har forsøkt med formaninger:

- Dette er en beslutning jeg hadde håpet vi kunne slippe å ta, sa helseministeren.

Han forklarte videre at det er kapasitetsårsaker som ligger bak avgjørelsen om forbudet:

- Det handler om hensynet til små kommuner som i ukene og tida som ligger foran oss ikke har kapasitet til å ta seg av syke hyttefolk i tillegg til sine egne innbyggere, sier helseministeren.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger