RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Antall østeuropeere på trygd i Norge femdoblet

Oslo (NTB): Antall østeuropeere som går på arbeidsledighetstrygd i Norge er på ett år femdoblet, viser tall fra Nav.

1.300 østeuropeere mottar nå norske dagpenger. De fleste av disse er fra Polen, og resten er fra Litauen, Latvia, Romania og Bulgaria.

Nå har Senterpartiets finanspolitiske talsmann Per Olaf Lundteigen fått nok.

? Norge må innføre strengere regler for tildeling av velferdsgoder til arbeidsledige fra disse landene. Jeg mener det er uakseptabelt at østeuropeere nå vil kunne motta norsk trygd etter bare seks måneder i landet, sier Lundteigen til Aftenposten.

Bare siden desember har trygdeutbetalingene til østeuropeere økt med 50 prosent. Lundteigen mener finanskrisen vil føre til stor nød og sosial uro i de baltiske landene og Øst-Europa, og man sier det vil være naivt å tro at man da ikke vil velge norske velferdsordninger.

Fellesforbundets leder Arve Bakke skjønner ikke Lundteigens utfall.

? Hold fingrene vekk fra polakkenes trygd. Polakker som har jobbet i Norge har lik rett på dette som alle andre, sier Bakke.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet ser ingen grunn til å diskutere velferdsordningene.

? Vi har ingen planer om å svekke noen rettigheter, uavhengig om det gjelder norske, polske eller litauiske arbeidstakere, sier statssekretær Jan-Erik Støstad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere