*Nettavisen* Nyheter.

Antall tenåringsaborter har aldri vært lavere

Oslo (NTB): Til tross for at ungdom er blitt mer seksuelt aktive, har forekomsten av tenåringsaborter aldri vært lavere.

19.02.12 18:35

Det viser Helsedirektoratets årsrapport for helsesektoren.

Fra 2009 til 2010 sank andelen tenåringsaborter fra 15,9 til 14,1 per 1.000 kvinner. Dette er det laveste tallet siden registreringen startet i 1979.

Forekomsten av tenåringssvangerskap holder seg også stabilt. Dette til tross for at tenåringers debutalder synker, og at den seksuelle aktiviteten øker, opplyser Helsedirektoratet.

Til sammen ble det utført nærmere 16.000 svangerskapsavbrudd i 2010. Aborttallene er høyest i aldersgruppen 20-24 år, med forekomst 29,2 per 1.000 kvinner. Nivået for denne aldersgruppen har ligget stabilt de fire siste årene.

Salget av nødprevensjon har gått tilbake de siste tre årene. Dette til tross for at tilgjengeligheten ble bedre ved at nødprevensjon ble tilgjengelig i enkelte dagligvarebutikker og bensinstasjoner, i tillegg til apotekene.

Bruk av de langtidsvirkende prevensjonsmetodene er blitt mer populært. De siste fem årene har flere enn tidligere valgt å bruke kopperspiral, hormonspiral eller implantat. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.