Gå til sidens hovedinnhold

Antall turister har passert 1 milliard

Madrid (NTB-AFP): Den internasjonale turistindustrien kunne i 2012 notere over 1 milliard ankomster, melder en FN-organisasjon.

Det er første gang noensinne at det blir registrert over 1 milliard turister, og antallet er ventet å bli enda høyere i 2013, opplyser FNs organisasjon for verdensturisme.

Regionen som står for den største økningen, er Asia og stillehavsregionen. 233 millioner turister ble registrert, en økning på 14 millioner eller 6,5 prosent. Oppgangen var aller størst i Sørøst-Asia, som tok imot 8,7 prosent flere turister sammenlignet med 2011.

- 2012 var et år med konstant økonomisk ustabilitet i hele verden, spesielt i eurosonen. Likevel greide den internasjonale turismen å holde seg på sporet, sier generalsekretær Taleb Rifai.

Den eneste regionen som måtte notere en nedgang i antall turister, var Midtøsten, som hadde 2 prosent færre turister enn året før. Det er den politiske ustabiliteten i Egypt og krigen i Syria som får skylden for de dårlige tallene.

I år er det ventet at Asia og Afrika vil kunne notere den største økningen i antall turister, selv om veksten er ventet å bli noe mindre enn i 2012. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen