*Nettavisen* Nyheter.

Antall uføretrygdede øker kraftig

Oslo (NTB): I løpet av en ettårsperiode fra i fjor til i år ble nesten én person uføretrygdet i timen. Økningen har vært særlig stor i aldersgruppen 18-39 år.

I perioden fra 1. juni i fjor til samme dato i år fikk 7.666 nordmenn innvilget uføretrygd, viser tall fra Nav. Det er en økning på 132 prosent på ett år, skriver Vårt Land.

Samfunnets utgifter til uføretrygd har økt jevnt i løpet av de sju årene med rødgrønn regjering. I 2005 ble det brukt nesten 49 milliarder kroner til uføre. I forslaget til statsbudsjett for neste år er tallet økt til 61 milliarder kroner.

Videre viser tallene fra Nav at en tredel av de 7.666 nye uførepensjonistene fra i fjor til i år, var mellom 18 og 39 år.

Norge er blant landene i Europa med høyest andel uførepensjonister. Nav mener det har sammenheng med sykmeldingsandelen, frafall i videregående skole og at Norge har høy sysselsettingsgrad. Nav er ikke overrasket over økningen.

- Vi forventet dessverre mange nye uføre nå. En stor andel som har gått på tidsbegrenset uførestønad har siden 2011 blitt vurdert slik at helsetilstanden deres kvalifiserte til varig uførepensjon, sier tjenestedirektør Bjørn Gudbjørgsrud i Nav. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.