RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Antallet anmeldte forbrytelser synker

Oslo (NTB): Færre forbrytelser ble anmeldt de første fire månedene i 2013 enn på samme tid i fjor. Likevel blir det anmeldt stadig mer narkotikakriminalitet og vold i nære relasjoner.

Vinningskriminalitet utgjør den aller største andelen av anmeldte forbrytelser i løpet av første tertial, viser politiets statistikk.

Hele 54 prosent av den anmeldte kriminaliteten er vinningskriminalitet. Her var det i første tertial en nedgang på hele 9,1 prosent.

Antallet anmeldte narkotikalovbrudd gikk derimot opp nesten 10 prosent denne perioden. Også antallet anmeldelser av vold fra de aller nærmeste har økt.

- En økning i antall anmeldelser knyttet til vold i nære relasjoner er positivt i den forstand at økningen betyr at politiet får kjennskap til flere saker og i økende grad benytter de virkemidler som er til rådighet for å beskytte ofrene, sier avdelingsdirektør Knut Smedsrud.

Totalt i årets første fire måneder ble det anmeldt 83.134 forbrytelser og 37.838 forseelser. Dette er en nedgang på 4,3 prosent fra samme tid i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere