*Nettavisen* Nyheter.

Antallet arbeidsledige øker

Oslo (NTB): Hittil i mars har det blitt 1.200 flere helt arbeidsledige i Norge, det gir en arbeidsledighet på 2,7 prosent.

70.000 personer er nå registrert som helt arbeidsledige, viser sesongjusterte tall fra Nav. Det er 2.300 flere enn på samme tid i fjor, og en økning på 3 prosent. 19.000 personer er på tiltak.

- Ledigheten øker nå i nesten alle yrkesgrupper. Noe av økningen i antallet helt ledige henger sammen med at det er 400 færre som deltar i arbeidsmarkedstiltak denne måneden, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i en pressemelding.

Høyest ledighet er det innen bygg- og anleggsbransjen, der 5,3 prosent av arbeidsstyrken står uten jobb. Lavest ledighet er det innen undervisning og for meglere, konsulenter og akademiske yrker.

- Etter sommeren 2012 har veksten i sysselsettingen dabbet noe av. Nå ser vi også noe økt arbeidsledighet. Endringene er imidlertid ikke store, og hovedbildet er fortsatt at sysselsettingen er høy og arbeidsledigheten lav, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en pressemelding.

Rogaland er det fylket i landet med lavest ledighet med 1,8 prosent, mens ledigheten er høyest i Østfold, Oslo, Aust-Agder og Finnmark. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag