*Nettavisen* Nyheter.

Antallet etniske nordmenn har gått ned

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Mediehuset Nettavisen)

23 prosent av innbyggerne i Norge har nå en form for innvandrerbakgrunn.

12.12.13 10:44

OSLO (NTB): Hadde det ikke vært for nordmenn med innvandrerbakgrunn, hadde folketallet gått ned de siste årene, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

- Gruppen uten innslag av innvandring, verken hos foreldre eller besteforeldre, har gått ned siden 2004, sier SSB-forsker Minja Dzamarija til Aftenposten.

Hennes studier av befolkningsutviklingen med spesielt øye for innvandrerne ble publisert i en artikkel i statistikkmagasinet Samfunnsspeilet tirsdag.

I artikkelen går det fram at antallet etniske nordmenn har falt med 4.400 personer de siste ni årene. Samtidig har befolkningen vokst fra 4,6 til 5,1 millioner innbyggere, en befolkningsvekst som alene har kommet blant innvandrerbefolkningen.

Ifølge rapporten har 23 prosent av innbyggerne i Norge nå en form for innvandrerbakgrunn. Andelen etniske nordmenn har dermed gått ned fra 85 prosent i 2004 til 77 prosent i 2013.

- Dette betyr at blant nordmenn i denne gruppen er det flere som dør eller utvandrer enn det er som blir født eller flytter inn i Norge igjen, sier forskeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.