Gå til sidens hovedinnhold

Antallet smittede etter private fester i Oslo vest fortsetter å øke

Minst 21 personer er så langt bekreftet smittet. Minst 190 deltok på festene. Bydel Vestre Aker ber alle festdeltagere ta kontakt.

Så langt er det avdekket 21 tilfeller av koronasmitte etter fire hjemmefester i Vestre Aker i Oslo forrige uke, opplyser smittevernoverlege Frode Hagen til Nettavisen litt før klokken 11 fredag formiddag.

Det er en økning på syv tilfeller siden 21-tiden torsdag kveld.

Antallet festdeltagere, og som i dette tilfellet er regnet som nærkontakter, er 190, opplyste smittevernoverlege i Oslo, Frode Hagen til Nettavisen i 18-tiden torsdag. Dette tallet er fortsatt gjeldene i 12-tiden fredag.

De fleste av festdeltakerne har vært fra bydelene Nordre Aker, Frogner og Ullern og Bærum kommune. Festdeltagerne er i alderen 20-25 år, og festene ble arrangert over flere dager i slutten av forrige uke.

Smittevernoverlege Frode Hagen har tidligere uttalt at det pågår et intenst og omfattende arbeid med å lete opp folk som har hatt vært på festene og som har hatt nær kontakt med dem som har vært smittet.

Les også: Raser etter hjemmefester: - Noen gir fullstendig blaffen

Ber festdeltagere ta kontakt

Alle de 190 nærkontaktene som så langt er kartlagt må i hjemmekarantene, og alle skal testes. Det er foreløpig uklart hvor mange av disse som er kontaktet.

- Mange av festdeltakerne har satt seg selv i karantene i vente på å bli kontaktet av dem som driver smittesporing. Min oppfordring er at alle andre som har deltatt på festene, gjør det samme fram til de får kontakt med smitteteamet, forteller bydelsdirektør i Vestre Aker, Elisabeth Vennevold, i en pressemelding som ble sendt ut torsdag ettermiddag.

Bydel Vestre Aker kan kontaktes på telefon 40 41 15 20 eller på e-post smittevern@bva.oslo.kommune.no.

De gjeldene rådene for antall personer på private arrangementer er per i dag maksimalt 20 personer, og når det gjelder avstand, er det fortsatt minst én meter som er gjeldende.

Les også: Solberg varsler innstramminger

Venter flere positive prøver

Smittevernoverlege Frode Hagen uttalte torsdag ettermiddag at det ligger i kortene at det kan bli avdekket enda flere smittede etter hvert som smittesporingen går framover:

- Det er flere pågående smittesporinger knyttet til private og offentlige arrangementer som har gitt et veldig stort antall nærkontakter. Det har foreløpig ikke vært noen stor opphopning av positiver, men det er mange nærkontakter som skal følges på med karantene og testing. Noen vil kunne få påvist covid-19 og bli syke, sier Hagen til NTB.

Alltid oppdatert: Siste nytt om koronaviruset i Nettavisens direktesenter

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot