Gå til sidens hovedinnhold

- Antar at den savnede er omkommet

Politiet har liten tro på at den savnede mannen etter båtulykken i Drangedal vil bli funnet i live.

Siste klokka 21.00: Det søkes fortsatt etter den savnede. Åtte båter er ute i vannet for å lete etter mannen. Leteaksjonen vil fortsette med full styrke utover hele natten for å finne mannen, melder TV 2.

En person er bekreftet omkommet etter en båtulykke på innsjøen Toke ved Merkebekk i Drangedal. Nå leter store styrker etter en mann (20) som er meldt savnet. Men politiet har lite håp om å finne den savnede i live.

- Søket på land er avsluttet, og vi søker nå i vannet. Vi antar at den savnede mannen er omkommet, sier politiførstebetjent på stedet Terje Gautefall til Telemarksavisa.

Miniubåt på plass
En miniubåt ble satt inn i søket tidligere søndag. Det er om lag 50 personer som deltar i søket etter den savnede 20-åringen.

Det foretas også søk med båt og vannkikkert.

Det skal være rundt seks til åtte meter dypt der båten kolliderte med øya, og sikten for dykkerne er på cirka to-tre meter. 30–40 meter lenger ut blir vannet brådypt, med en dybde som varierer mellom ti og 60 meter. Det skal ikke være mye strømninger i vannet der ulykken skjedde.

Sju i båten
Klokka 00.44 fikk politiet telefon fra en person som meldte at det hadde skjedd en ulykke med båt på Toke ved Merkebekk i Drangedal. Det ble meldt at det var sju personer i båten og at det var snakk om personskade. To kvinner og fem menn satt i båten. Fem av dem kom seg på land.

- De er lettere skadet og har fått legebehandling. Fire av de skadde er kjørt til Sykehuset Telemark i ambulanse. Én person er fløyet til Ullevål sykehus. Tilstanden til denne personen er stabil, sier operasjonslederen.

Ifølge VG Nett hadde ikke ungdommene redningsvester på seg da ulykken inntraff.

Kriseteam i sving
Drangedal kommune skriver på sin nettside at kommunen bistår med det de kan. Kommunens kriseteam er satt i sving, og helsepersonell er samlet på Røde Kors-huset, der de som har behov for det kan møte.

- I dag er det 1. mai og offentlig høytidsdag. Kommunen vil ikke flagge ved sine bygg i dag. Denne tragiske ulykken vil prege oss i lang tid framover, skriver ordfører Nils Tore Føreland på kommunens nettside.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien