*Nettavisen* Nyheter.

Antar at dykkerne er omkommet

Foto: Schrøder, Tor Erik (Scanpix)

Fjernstyrt kameraubåt (ROV) leter nå etter to omkomne dykkere utenfor Kristiansand.

27.09.10 10:24

Mandag fortsetter letingen etter de to dykkerne ved vraket til krigsskipet «MS Seattle» i Korsvikfjorden utenfor Kristiansand. Letemannskaper har ikke lenger håp om å finne de to i live.

- Vi konsentrerer oss nå om å undersøke området rundt og inne i vraket. Det tar mye tid fordi sikten bare er et par meter, sier Øystein Vellesen ved operasjonssjentralen i Agder politidistrikt til Nettavisen mandag.

Kl. 13.30 søndag fikk politiet og Hovedredningssentralen en alarmerende melding etter at to danske dykkere ikke var kommet opp til overflaten til avtalt tid. Dykket foregikk ved vraket til krigsskipet «MS Seattle». Det utløste en storstilt redningsaksjon som ble avsluttet søndag kveld.

Da gikk redningsaksjonen over til å bli en leteaksjon etter to omkomne dykkere.

Les mer om redningsaksjonen: To dykkere savnet utenfor Kristiansand

Miniubåt satt inn
- Det dykkerteamet som i dag har vært ute, har brukt opp sin tid under vann. Det er begrenset hvor lenge dykkere kan være ute i et så stort dyp. Nå har vi har satt inn en kamerastyrt miniubåt i søket, en såkalt ROV, sa operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til Nettavisen søndag.

Gjennom hele natten har miniubåten søkt rundt vraket. Dette arbeidet fortsetter også mandag. Så langt kan ikke politiet si noe om hva som kan ha forårsaket ulykken.

- Familiene på vei til Kristiansand
Det er en mann og en kvinne i 40-årene som er savnet, og de var sammen med to andre personer som også er fra Danmark.

- Alle fire har barn hjemme i Danmark. Familiene er nå på vei til Kristiansand. Vi vurderer om også vi skal reise dit for å støtte familiene og å hjelpe dem med å få biler og utstyr hjem, sier Benn Andersen, nestleder i den Århus-basert dykkerklubben Nautica, som de fire danskene er medlem i, til BT.dk .

- Erfarne dykkere
- Det er to meget erfarne dykkere, som har mange dykk bak seg ned til 40 meter. Den ene er en erfaren teknisk dykker, som har dykket på 60 meter, sier Benn Andersen til B.T.

Det har tidligere kommet fram at det ikke er tillatt å dykke inn i vraket til «MS Seattle», og politiet har ingen formening om det kan ha skjedd.

- Det er i utgangspunktet forbudt å gå inn i vraket, og vi har ingen formening om dykkerene har gjort dette. Men det er heller ikke noe som tilsier at det kan ha skjedd, sa operasjonsleder Børge Steinsland til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.