Gå til sidens hovedinnhold

Antastet 4-åring på lekeplass

37-åring oppsøkte fire år gammel jente og antastet henne på en lekeplass i Søndre Nordstrand.

SØNDRE NORDSTRAND/OSLO TINGRETT: Hendelsen skjedde utenfor en boligblokk i Søndre Nordstrand i slutten av mai i år.

Den fire år gamle jenta var på lekeplassen sammen med sin søster og noen venninner. Da de andre gikk inn oppsøkte 37-åringen jenta og utsatte henne for seksuelle tilnærmelser i en kort periode.

Jenta ble skremt, løp hjem og fortalte hva som hadde skjedd. Politiet ble kontaktet og pågrep 37-åringen i nærheten av lekeplassen etter beskrivelse fra jentene. Mannen bodde på tidspunktet i nabooppgangen til jenta.

Paranoid schizofren

Mannen har erkjent forholdet, både i avhør og i retten. Han er av utenlandsk opprinnelsen og en historie med psykiatri. I 1995 fikk han diagnosen paranoid schizofren i hjemlandet. Han har vært innlagt en rekke ganger og var i mai under oppfølging av Søndre Oslo DPS.

37-åringen har også tidligere orientert seg seksuelt mot barn, blant annet i hjemlandet i 1998 og i Norge i 2008 da han forsøkte å lokke med seg en sju år gammel jente.

Han har også initiert en rekke seksuelle tilnærmelser overfor kvinner han har vært i kontakt med, fra den kvinnelige politibetjenten som pågrep ham til ansatte på sykehuset hvor han i dag får oppfølging.

LES OGSÅ: Ingen hjemme i utbrent hus på Brenna

Samfunnsvern

Retten konkluderer med at mannen er psykotisk at faren for gjentakelse er høy. Retten ser det derfor som nødvendig av hensyn til samfunnsvernet at mannen dømmes til tvungen psykisk helsevern.

Mannen dømmes også til å betale oppreisning til jenta. Den normerte summen for overgrep av den karakter som mannen er funnet skyldig i er på 120.000 kroner. Mannen må likevel ikke betale mer enn ti prosent av denne summen fordi handlingen ble begått i psykose.

Den lave oppreisningssummen får imidlertid ikke konsekvenser for fornærmede i saken fordi den ikke påvirker utbetalingen fra Voldsoffererstatningsordnignen.

LES OGSÅ:

Sperret t-banestasjon etter koffert-funn

80-åring dømt for sex-kjøp

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå