RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Antatt hovedmann anker

Sist oppdatert:
Terrorsiktede Mikael Davud (39) anker mandagens varetektsfengsling.

Uighuren som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) pågrep torsdag i forrige uke, ble sammen med usbekeren David Jakobsen (31) varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud, i Oslo tingrett mandag. De to første ukene er de i full isolasjon.

Motsetter seg fengsling

37 år gamle Shawan Sadek Saeed Bujak vil etter all sannsynlighet begjære seg løslatt når han fredag ettermiddag blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Det opplyser advokat Arvid Sjødin til NTB.

Les også:- Han er veldig overrasket

Onsdag ble kurderen Bujak utlevert til Norge, etter at han i forrige uke ble pågrepet i Tyskland, mistenkt for terrorplanlegging i Norge.

Rett etter at 37-åringen kom til Gardermoen, ble han fraktet til politihuset i Sandvika, hvor et avhør startet klokken 14.30 og varte til etter midnatt.

- Det han ønsket var å gi en forklaring til politiet, som han mener vil frita ham fra de mistankene som er rettet mot ham, sa advokaten til Nettavisen torsdag.

Til NTB sier Sjødin at han føler seg sikker på at klienten vil bli sjekket ut av saken etter noe tid.

- Planla angrep i Norge

Ifølge PST har de tre hatt kontakt med personer i utlandet med forbindelse til terrornettverket Al-Qaida, og at saken har koblinger til USA og Storbritannia.

PST mener at de planla et terrorangrep på norsk jord, med en bombe laget av det kjemiske stoffet hydrogenperoksyd.

Siden i fjor har PST overvåket de tre siktede og etterforskningen har vært et samarbeid med blant andre amerikanske FBI.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere