*Nettavisen* Nyheter.

Anthony goes to TV

Foto: Olav Steimler

Med palmebakgrunn og lokkende hawaii-muzak, har hele Bergens quiz-master, Anthony Hill, tenkt å erobre TV-skjermene med verdens første live TV-quiz.

02.03.06 14:26

Om han gruer seg? Ikke det spøtt! Selv om han nå tar steget ut i de offentlige personers rekker, gleder australieren seg til å nå ut til de store masser. Håpet er at 100.000 tv-seere i uken vil stikke innom hans nye LiveQuiz på TV 2 Zebra.

- Det blir rart å stå alene i studio og ikke få en umiddelbar respons fra publikum rundt meg, slik jeg er vant med, sier den rutinerte quiz-masteren til iBergen.no. Det problemet løser han med å holde en dialog med den usynlige kameramannen, Gazza.

Verdens første
Mandag er det klart for intet mindre enn en verdenspremiere på TV 2 Zebra. Programskaper Chris Hagan og avdelingsdirektør i TV 2 Interaktiv, Kurt Rune Leirvåg, har stor tro på konseptet, som er enestående i verden. Quiz med Anthony er velkjent og populært i Bergens pub- og studentmiljø, og nå skal det spres til hele landet.

På klingende australsk skal Anthony lede showet, mens tv-seerne kan svare på spørsmålene via wap på mobiltelefonen. Resultatene kommer fortløpende opp på tv-skjermen. Både Hagan og Leirvåg tror folk vil spille fordi de vil se navnet sitt øverst på rankinglisten.

- Folk liker å spille. Vi tror dette vil appellere til konkurranseinstinktet hos seerne, sier de.

Karismatisk programleder
Og det er godt mulig det. For da programmet hadde en 15 minutters uannonsert testsending på TV 2 Zebra, poppet det inn 75 deltakere i quizen.

- Anthony har en karismatisk utstråling. Jeg hadde øyeblikkelig tro på suksess, da jeg kom på ideen om å få ham på skjermen, sier Hagan.

Og oppfyller programmet alle forhåpninger, vil Hagan eksportere konseptet til de virkelig store markeder i Europa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag