Gå til sidens hovedinnhold

Antiislamsk demonstrasjon i Gamlebyen i Oslo

Oslo (NTB): Lørdag skal Norwegian Defense League (NDL) sammen med den islamkritiske organisasjonen SIOE Norge demonstrere mot det de kaller islamisering av Norge i Gamlebyen i Oslo.

Dette er første gang antiislamske krefter protesterer i en innvandrerbydel her til lands, melder NRK. Forsker Anders Ravik Jupskås ved Universitetet i Oslo mener demonstrasjonen kan gi næring til radikale grupper, som Profetens Ummah.

- Det er ikke utenkelig at dette kan føre til en viss tilstrømning også til de mer ekstreme islamistene, sier han til kanalen. Lederne av den norske avdelingen for Stopp Islamiseringen av Europa (SIOE), Kjersti Margrethe Gilje og Merete Hodne fra Sandnes i Rogaland, har viet sitt liv til å bekjempe islam gjennom foreningen. Alternativet er borgerkrig, hevder de.

- Det er bare snakk om tid, det. Det er ikke sikkert det kommer i løpet av de første ti-tjue årene, men det kommer før vi aner, sier Hodne.

Naboer til den tillyste demonstrasjonen har sendt ut en pressemelding der de tar avstand fra hatretorikken som her kommer til uttrykk.

De to naboborettslagene Klosterenga og Justiskroken har tatt initiativet til en naboaksjon og har invitert naboene til å henge opp bannere med OsLove-logoen i vinduene under demonstrasjonen for å møte hat med kjærlighet. (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett