RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bloggeren Ananta Bijoy Das ble drept av en gjeng maskerte menn på gata i Sylhet, nordøst i Bangladesh.
Bloggeren Ananta Bijoy Das ble drept av en gjeng maskerte menn på gata i Sylhet, nordøst i Bangladesh. Foto: Str (Afp / NTB Scanpix)

Antireligiøs blogger drept på gata

En religionskritisk blogger i Bangladesh er blitt drept av religiøse ekstremister. Han er den tredje bloggeren som er drept i landet på få måneder.

– Maskerte angripere drepte Ananta Bijoy Das med macheter i byen Sylhet i dag morges. Han var en skribent, sier visepolitimester i byen Sylhet, Faisal Mahmud.

Bijoy skrev for bloggen Mukto-Mona og har mottatt flere trusler fra religiøse ekstremister.

Bijoy var invitert til å delta på et seminar i Stockholm få dager før han ble drept. Seminaret ble holdt i forbindelse med Pressefrihetens dag, men Bijoy kunne ikke reise fordi den svenske ambassaden i Dhaka nektet å gi ham visum til Sverige, skriver svenske medier.

Bijoy er den tredje religionskritiske bloggeren som er drept i Bangladesh på få måneder. I februar ble Avijit Roy drept, et drap indisk al-Qaida (AQIS) hevder å stå bak. I mars mistet også en annen såkalt ateistisk blogger livet i et angrep i Dhaka. To religiøse studenter fra madrassa-skoler ble pågrepet og siktet for det drapet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere