*Nettavisen* Nyheter.

Anton har fått en adresse han griner på nesa av

PROTESTERER: Anton S. Furuseth fikk sin datter til å skrive klagebrev, men til ingen nytte. Foto: Kjell Aasum (Romerikes Blad)

Han nekter å ha Kløfta som en del av adressen sin.

24.09.14 11:37

Bonde og mangeårig «hestekar» Anton S. Furuseth har levd praktisk talt hele sitt liv på Trøgstad gård, gården som har en svært sentral plass i bygde- og stedshistorien, skriver Romerikes Blad.

Da jernhesten kom til Ullensaker for 160 år siden, ble nemlig Trøgstad valgt som navn på jernbanestasjonen. Begrunnelsen var at «alle» visste hvor Trøgstad skysstasjon lå.

Trøgstad ble til Jessheim
Med årene ble navnet på jernbanestasjonen endret. Først til Jessum, siden Jesseim og til slutt Jessheim.

Anton S. Furuseth og hans familie sokner til Jessheim på alle måter, men nå har Ullensaker kommune gitt beskjed om at gårdens offisielle adresser skal være «Trondheimsvegen Kløfta» 463 og 465–2050 Jessheim».

Fikk hakeslepp
71-åringen fikk «hakeslepp» da han mottok brevet.

– Hvorfor skal Kløfta-navnet blandes inn i adressen vår? Dette gjelder ikke livet, men litt irritert blir du jo. Ingen andre enn oss er berørt av saken.

Datteren Mona Furuseth Dalby og Anton sendte straks klagebrev til Ullensaker kommune, men til ingen nytte.

Vil ha Furusethvegen
Far og datter foreslo at en satte navn på gårdsveien som går fra Trondheimsvegen og inn til gårdstunet, Furusethvegen 3 og 5.

Klikk på bildet for å forstørre.

GRENSEBEBOER: Anton S. Furuseth bor helt på grensen mellom Jessheim og Kløfta. Foto: Kjell Aasum (Romerikes Blad)


– To andre stikkveier i nabolaget har fått navnene Trøgstadvegen og Langelandsalleen. I begge tilfeller har de kun 2050 Jessheim, ikke noe Kløfta innblandet der nei.

Tore Handeland, avdelingsleder for Geodata i Ullensaker kommune sier at Trondheimsvegen i Ullensaker er delt i to deler. «Trondheimsvegen Kløfta» har startpunkt ved kommunegrensen til Sørum og fortsetter helt til der veien krysser E6 ved Jessheim.

– Sideveien inn til gården hører til «Trondheimsvegen Kløfta», som er det vedtatte og registrert navnet i matrikkelen. For at en slik stikkvei skal gis eget navn, skal det i utgangspunktet ha minst fire husstander.

Ny vurdering
Handeland henstiller likevel familien om å sende et nytt brev, der de ber om at det opprettes navnesak på gårdsveien.

– Men vi får neppe ferdigbehandlet denne saken i år, uttaler han.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPESIELL ADRESSE: De to husstandene på Trøgstad gård har fått en noe spesiell adresse. Foto: Kjell Aasum (Romerikes Blad)


Les flere saker i Romerikes Blad


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag