Gå til sidens hovedinnhold

Antyder at Frp har vikarierende motiver

Generalsekretæren i Mellomkirkelig råd tror Frp-forslag om burkaforbud kan ha «vikarierende motiver».

Generalsekretær Berit Hagen Agøy i Mellomkirkelig råd, Den norske kirke, vil ha dialog med muslimer om bruk av heldekkende religiøse plagg. Ikke forbud, slik blant annet Frp-leder Siv Jensen har foreslått.

Les også:- Han er et symbol på en radikal ideologi

Under høringen mandag ga hun uttrykk for at Frp-representantene kan ha «vikarierende motiver» og at det ikke er problemer knyttet til identifisering og sikkerhet som ligger bak forslaget.

- Det er ikke politikernes oppgave å definere hvordan en religion skal praktiseres, sa Agøy.

- Har god dialog
Agøy ga uttrykk for at om muslimske kvinner tvinges til å bruke heldekkde hodeplagg, så fins det lovregler mot tvang. Og for dem som bruker f.eks. burka frivillig, så er dette en del av deres personlige frihet.

Hun mener at et forbud mot heldekkende hodeplagg på offentlig sted kan bidra til å stigmatisere og mistenkeliggjøre den muslimske befolkningen i Norge.

- Vi har god dialog med Islamsk Råd Norge, sa Agøy.

- Sjelden
Frps Hans Frode Kielland Asmyhr i justiskomiteen sa at det er «sjelden» stortingspolitikere blir møtt påstander om at de har vikarierende motiver for sine lovforslag.

Han spurte deretter Agøy om hvordan en kvinne som er helt tildekket skal identifisere seg på et offentlig kontor eller før hun går inn på Stortinget.

- Det kan hun gjøre på et avsondret sted overfor en annen kvinne, svarte Agøy.

Høyres André Oktay Dahl sa at et burkaforbud aldri vil bli vedtatt, men varslet at han vil kle seg i burka hver eneste dag om det skulle skje.

Tre forslag
Frp-representanter sto bak alle de tre forslagene justiskomiteen hadde høringer om i dag:

Høringene startet klokken 13.00 med Frps representantforslag om å umiddelbart utbedre sikkerheten ved Telemark fengsel, avdeling Skien. Bakgrunnen for forslaget er at TV 2s avslørte at det var lett å ta med seg våpen inn i fengselet.

Deretter var det satt av 10 minutter til høring om et Frp-forslag om bekjempelse av narkotikaproblemene i norske fengsler.

Til sist var det Per-Willy Amundsen og Siv Jensens forslag om forbud mot burka, niqab og heldekkende hodeplagg i det offentlige som står på programmet. Til denne høringen møtte Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Mellomkirkelig råd.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken