*Nettavisen* Nyheter.

Anundsen: - Knusende kritisk rapport

Oslo (NTB): - Knusende kritikk på fundamentale områder, sier Anders Anundsen (Frp) om 22. juli-kommisjonens rapport som ble lagt fram mandag.

- Nå er det avgjørende at vi får en rask og bred politisk behandling. Jeg forventer at regjeringen kommer med en stortingsmelding i løpet av året. Det er åpenbart at vi må se på de ansvarsforhold som kommisjonen peker på, sier Anundsen til NTB.

Anundsen er andre nestleder i Stortingets 22. juli-komité og leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen. Han sier at kommisjonens rapport er sterkere og mer kritisk enn han hadde sett for seg.

- Jeg er overrasket over styrken på noen helt fundamentale områder, for eksempel manglende kraft til å gjennomføre konkrete vedtak som stenging av Grubbegata, sier han.

Anundsen sier det er for tidlig å snakke om hvorvidt noen må gå av som følge av rapporten, men er samtidig kritisk til spriket mellom 22. juli-kommisjonen og politiets egen evaluering.

- Da Søndeland-utvalget la fram sin rapport, som nærmest frikjente politiet, så var min kommentar at «dette bør stemme, ellers er det svært alvorlig for tilliten til norsk politi». Skal det ha noen hensikt å evaluere, så må du ha evne til å lære av egne feil, sier Anundsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.