*Nettavisen* Nyheter.

Anundsen: - Overkjørte de andre Telenor-eierne

Oslo (NTB): Nærings- og handelsdepartementet tok seg til rette og lagde i praksis sine egne regler i forsøk på å få inn sine folk i styrene til Telenor og Kongsberg Gruppen, mener Anders Anundsen (Frp).

- Som største eier har du rett til å gjøre hva som helst, men når du har all makt tar det seg veldig dårlig ut. Men det er det nærings- og handelsminister Trond Giske gjør, sier stortingsrepresentant Anders Anundsen (Frp) til NTB.

Han viser til opplysninger som framkom under den åpne stortingshøringen onsdag om at departementet spilte inn sine kandidater til styrene i Telenor og Kongsberg Gruppen etter at fristene var utløpt. Nærings- og handelsdepartementet har en rett og en plikt til å bidra mens prosessen pågår, og ikke komme på overtid med helt nye innspill som «setter nominasjonskomiteen i en veldig vanskelig situasjon», ifølge lederen for kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Hvis du har innspill, så kommer du med dem fra start slik at alt går gjennom normale prosesser. Du bruker ikke makten til å overkjøre alle de andre eierne, sier Anundsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.