*Nettavisen* Nyheter.

Anundsen: - Politiet må få øynene opp for frivilliges bidrag

Oslo (NTB): Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) sier politiet i større grad må bruke frivillige ressurser når kriser oppstår.

Anundsen la vekt på hvor viktig innsatsen til ulike frivillige grupper er i norsk beredskapsarbeid da han innledet den årlige samfunnssikkerhetskonferansen til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i Oslo mandag.

- Det er helt avgjørende at politiet tar med de frivillige når de legger planer for sin beredskap, for den ressursen de besitter er enorm, understreket Anundsen.

Han nevnte hvordan politiet i Tromsø har etablert et tett samarbeid med lokale skredredningsgrupper og hvordan radioamatørgrupper kan sette opp samband dersom det ordinære sambandet ikke fungerer.

- Jeg har reist mye rundt den siste tiden, og jeg ser at det er en svært variabel bevissthet om bruk av de frivillige ressursene hos lokalt politi, sa Anundsen og minnet om at politiet har ansvar for å koordinere de ressursene som finnes.

DSBs konferanse samler hvert år over 200 deltakere som alle har en rolle innen samfunnssikkerhet, beredskap, krisehåndtering og øvelser. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag