RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anundsen: - Viktig at EOS-utvalget gjør jobben sin

Oslo (NTB): Lederen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Anders Anundsen (Frp), er opptatt av at EOS-utvalget får undersøke E-tjenesten før politikerne kommer med sine konklusjoner.

- Det er viktig å gjøre dette i riktig rekkefølge og at ikke vi som politikere forhåndskonkluderer. Vi vet ikke hva utvalget finner eller ikke finner, sier Anundsen til NTB. Når det er avklart, er han klar til å følge opp saken på Stortinget, dersom EOS-utvalget har noe å rapportere.

Torsdag ble det kjent at utvalget, som har oppsyn med de hemmelige tjenestene, har vært på uanmeldt inspeksjon hos Forsvarets etterretningstjeneste etter tips om at tjenesten har et register over 400 nordmenn.

- Nå må utvalget få undersøke hva dette dreier seg om og hvorvidt det er innenfor de rammene loven setter, utdyper Anundsen.

Han legger til at saken understreker hvor viktig det er at EOS-utvalget har kontroll på vegne av Stortinget.

- Det viser også hvor viktig det er å følge opp tips til utvalget og komme på uvarslede inspeksjoner. Tradisjonelt har EOS-utvalget planlagt og varslet sine inspeksjoner, men slike uanmeldte besøk er et godt supplement. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere