*Nettavisen* Nyheter.

Anundsen avklarer beredskapstomt til sommeren

Justisminister Anders Anundsen etter inspeksjonstur med helikopter ved Rygge flystasjon (Rygge beredskapssenter) tirsdag.

Justisminister Anders Anundsen etter inspeksjonstur med helikopter ved Rygge flystasjon (Rygge beredskapssenter) tirsdag. Foto: Berit Roald

Justisminister Anders Anundsen (Frp) trenger tiden fram til sommeren før regjeringen kan si om det er mulig å bygge beredskapssenter på Alnabru i Oslo.

Plassering av senteret som skal romme blant annet politiets helikoptertjeneste, beredskapstropp, bombegruppe og hundetjeneste er i det blå fram til senteret på anlegget er planlagt i detalj.

– Parallelt gjennomfører vi en utredning av alternative løsninger. Det er for å spare tid, dersom det viser seg at det ikke er mulig å bygge på Alnabru. Jeg håper vi skal ha begge deler klart i sommer. Deretter vil jeg involvere Stortinget, sier Anundsen til NTB.

Svak planlegging
Justisministeren kritiserer sin forgjenger for slett arbeid.

– Under prosjekteringen har det vært for dårlig kontroll og for dårlig oppfølging fra politisk ledelse. Man har blandet sammen bruttotall og nettotall, og planlagt for 18.400 kvadratmeter når behovet er 34.000 kvadratmeter. Og når tomta er på 30.000 kvadratmeter så skaper det noen utfordringer, sier Anundsen til NTB.

I opposisjon var Frp blant de ivrigste til å kritisere regjeringen for å bruke for lang tid på beredskapssenteret.

Nå får Anundsen selv kritikk. Det mener han er spesielt.

– Jeg registrerer at enkelte fra de tidligere regjeringspartiene, spesielt Ap, forsøker å vinne politiske poeng på noe som skyldes den forrige regjeringens slette arbeid. Det er en smule spesielt.

Kjøp forsikring
Anundsen sier han er minst like utålmodig nå, som da han var i opposisjon. Han avviser at beredskapssenteret blir forsinket dersom det viser seg å være mulig å bygge på Alnabru.

– Det vi gjør nå, er på en måte å sette i gang med arkitekttegningene på Alna, samtidig som vi kjøper oss en forsikring med å begynne å utrede alternativer. Men jeg må si at jeg håper vi får det til på Alnabru, sier han til NTB.

Øvingssenter
Justisministeren var tirsdag på omvisning på Rygge, der lokale krefter kjemper for å få til et senter der politiet, brannvesen og ambulansetjenesten kan trene sammen med mannskap fra redningshelikoptrene og forsvaret.

– Det er imponerende hva man kan få til med samarbeid på tvers av etatene. Til nå har man sittet for mye i hver sin grøft, sier Anundsen.

Han sier at Rygge-området er spesielt godt egnet til å holde omfattende øvelser på et stort område, inkludert flere typer helikopter i luften samtidig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.