RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anundsen ba pressetopp om møte etter kritikk


Justisminister Anders Anundsen kalte generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, inn på teppet etter kritikk.
Justisminister Anders Anundsen kalte generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, inn på teppet etter kritikk. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Da Kjersti Løken Stavrum kritiserte Anders Anundsen (Frp) for å stille opp i et reklamebilag om samfunnssikkerhet, ble hun kalt inn på teppet av justisministeren, skriver Dagbladet.

Avisen har fått tilgang til et brev Anundsen sendte til Løken Stavrum, generalsekretæren i Norsk Presseforbund, 16. mars. Bakgrunnen var at Løken Stavrum i et VG-intervju hadde ytret seg kritisk om det hun kalte Anundsens «dype skepsis mot de frie mediene».

Les også: Anundsen får bot etter skrytevideo

«Siden det kan framstå som du har misforstått mitt syn på den frie presse, og du etterlyser en justisminister som skal mene noe annet på dette området enn du tror jeg gjør, ville det være klargjørende å ha et møte om disse forholdene … Jeg håper vi kan finne et passende tidspunkt så snart som mulig», skriver Anundsen blant annet, ifølge Dagbladet.

Løken Stavrum ønsker ikke å kommentere innholdet i brevet, men det vekker reaksjoner hos både politikere og pressefolk.

Les også: Anundsens skrytevideo omtales internt som propaganda

– Det er ikke sånn vi forholder oss til media. Dette brever hører hjemme i en annen tid og en annen styreform, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Jeg tenker at medieorganisasjonene har mye usnakket med Anders Anundsen, men denne diskusjonen hører ikke hjemme på hans kontor, sier Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Redaksjonell anmerkning: Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund er gift med Nettavisens ansvarlige redaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum.

Les også: Tajik: - Anundsen gir blaffen i norsk politisk kutyme

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere