Anundsen er ikke trygg på at asylsøkerne sjekkes godt nok

VIL HA BREDERE VURDERING: Justisminister Anders Anundsen har bedt Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om å gjøre bredere trusselvurdering i forbindelse med tilstrømningen av asylsøkere til landet.

VIL HA BREDERE VURDERING: Justisminister Anders Anundsen har bedt Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om å gjøre bredere trusselvurdering i forbindelse med tilstrømningen av asylsøkere til landet. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

Har bedt Politiets sikkerhetstjeneste (PST) komme med en bredere trusselvurdering.

Tidligere denne måneden sa PST at asylsøkere med tilknytning til ekstrem islamisme fortsatt ikke framstår som en akutt terrortrussel mot Norge.

Nå har justisminister Anders Anundsen (Frp) bedt om en bredere trusselvurdering, skriver Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

Bakgrunnen er at justisministeren ikke føler seg trygg på at politiet har god nok kontroll på om det kommer asylsøkere til landet som kan utgjøre en terrortrussel.

- Jeg skulle ønske at vi hadde klart å fullregistrere flere enn det vi klarer å gjøre nå. Vi er ganske gode på signalisering og siling, men det er ingen tvil om at vi er presset sånn situasjonen er nå, sier Anundsen til avisa.

Han bekrefter med det at Politiets utlendingsenhet (PU) ikke får gjort registreringsjobben like grundig som før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.