Anundsen har bedt om ny trusselvurdering fra PST

Justisminister Anders Anundsen (Frp) venter på ny trusselvurderingen fra PST, melder NRK.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) venter på ny trusselvurderingen fra PST, melder NRK. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal komme med en ny vurdering av faren for at IS-sympatisører kommer til Norge under dekke av å være asylsøkere.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) venter nå på den nye trusselvurderingen fra PST, melder NRK.

– Med den strømmen som er nå, er det vanskelig å gjennomføre de intervjuene og registreringene det er behov for. Derfor har jeg bedt PST om å komme med en egen trusselvurdering knyttet til akkurat den problemstillingen, sier Anundsen.

En av terroristene i Frankrike kan ha vært en syrer som ble registrert som flyktning i Hellas og Serbia i oktober. Det er imidlertid ikke brakt på det rene om passet som ble funnet ved ham, er ekte, eller om det faktisk tilhørte terroristen.

Allerede lørdag, dagen etter terrorangrepene i Paris, fastslo PST at de ikke endrer trusselvurderingen. Sikkerhetstjenesten har imidlertid styrket bemanningen.

PST peker imidlertid på at de i trusselvurderingen fra Felles kontraterrorsenter (FKTS) i oktober vurderer det som mulig at det vil forekomme forsøk på terrorangrep i Norge.

– Trusler og oppfordringer fra blant annet IS kan påvirke enkeltpersoner eller små grupper til å gjennomføre terrorangrep. Denne vurderingen gjelder fortsatt, opplyste PST i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.