RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anundsen roser krisehåndteringen i Flatanger

Foto: NRK
Sist oppdatert:
Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier det er betryggende at systemene fungerer så bra som de har gjort i brannrammede Flatanger kommune i Nord-Trøndelag.

Lauvsnes (NTB): Justis- og beredskapsministeren ankom Lauvsnes i Flatanger like etter klokken 16 onsdag. Da var flammene fortsatt ute av kontroll.

- Det er viktig for meg å følge opp dem som er involvert i dette og høre om de har fått den hjelpen de har hatt behov for, sier Anundsen til NTB.

- Ba tidlig om hjelp
Han fikk blant annet en orientering fra kriseledelsen i kommunen under sitt besøk.

- Det som imponerer meg, er at de veldig tidlig identifiserte den potensielle kraften av krisen. Så de trykte på de store knappene rask og fikk raskt bistand fra andre brannvesen, fra sivilforsvar, sier Anundsen.

Justisministeren skryter av arbeidet som er gjort med evakuering og brannmennenes arbeid.

- Mange har jobbet beinhard gjennom natten og gjennom dagen for å hindre at denne katastrofen skulle bli større, sier Anundsen.

Minner om Lærdal
Det er ikke lenge siden Anundsen var på en lignende tur til brannrammede Lærdal.

- Begge viser at brann har en enormt skadepotensial. Det rammer rått og brutalt og man vet aldri når. Samtidig viser begge hendelsene at vi har mye god lokal beredskap. Det er trass i de tragiske bakteppene, viktig å få med seg, sier han.

Han påpeker at også Flatanger-brannen må evalueres grundig. Justisministeren returnerer fra Flatanger onsdag kveld.

- Det er et unikt område som er rammet. Brannen har store konsekvenser for lokalsamfunnet og store deler av fylket. Dette er trist, avslutter justisministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere