RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Oslo 20141106. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).
Oslo 20141106. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp). Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Anundsen sier ja til bevæpning av politiet

Sist oppdatert:
Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) gir samtykke til bevæpning av politiets uniformerte innsatspersonell i inntil fire uker.

Politidirektoratet har bedt om tillatelse til bevæpning av uniformert innsatspersonell. Bakgrunnen er frykt for terrorangrep.

- For å ivareta politiets egen sikkerhet og evne til rask innsats, har Justis- og beredskapsdepartementet samtykket til bevæpning av politiets uniformerte innsatspersonell, sier Anundsen.

Politiets sikkerhetstjeneste konkluderer i sin siste trusselvurdering med at det er sannsynlig at det vil komme trusler om eller forsøk på å utføre terrorangrep i Norge i løpet av de neste tolv månedene. Politiet og Forsvaret framheves spesielt som mulige mål for terrorangrep.

- I trusselvurderingen er blant annet politipersonell angitt som en aktuell målgruppe for en terrorhandling. Politidirektoratet har vurdert denne trusselen mot polititjenestepersoner som så alvorlig at de ikke anser gjeldende bevæpningspraksis som tilstrekkelig, sier justisministeren.

- Vi har aldri hatt en så alvorlig og konkret trussel rettet mot oss, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til NTB.

I samtykket til bevæpning understreker Anundsen at politiet fortløpende skal vurdere tiltak som kan redusere behovet for å bære våpen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere