RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Rakke (Justis- og beredskapsdepartementet)

Anundsen vil utvise asylsøkere som lyver

Sist oppdatert:

OSLO (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) lovet i jula strengere praksis og resolutt innvandringspolitikk. Ett av grepene er å utvise asylsøkere som lyver om at de har søkt asyl i andre land.

Stoltenberg-regjeringen bestemte i mai 2012 at politiet og Utlendingsdirektoratet (UDI) ikke lenger skulle kunne utvise asylsøkere utelukkende på grunn av at de hadde løyet om at de allerede hadde søkt asyl i andre europeiske land.

De frigjorte ressursene som denne forskriften ga, skulle i stedet brukes på raskere saksbehandling og uttransportering i såkalte Dublin-saker.

Dublin-avtalen innebærer at en søknad om asyl bare skal behandles i ett av de 29 europeiske landene som har skrevet under på avtalen.

- Opphør av forskriften vil føre til at det blir grunnlag for å utvise en større personkrets enn i dag, nemlig også personer der eneste grunnlag for utvisning er at personen har nektet for å ha søkt beskyttelse, søkt visum eller avgitt fingeravtrykk i et annet land, sier Anundsen til Aftenposten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere