RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap: – Svenskene trekker et lettelsens sukk

TROR SVENSKENE ER LETTET: Når nye forhandlinger med de borgerlige nå har ført til at nyvalget er avlyst, mener Raymond Johohansen at svenskene kan trekke et lettelsens sukk.
TROR SVENSKENE ER LETTET: Når nye forhandlinger med de borgerlige nå har ført til at nyvalget er avlyst, mener Raymond Johohansen at svenskene kan trekke et lettelsens sukk. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
– Dette er en full seier for Stefan Löfven og hans regjering, sier Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen, som mener lettelse nå preger nabolandet.

– Regjeringen måtte handle helt kontant, de hadde ikke noe annet alternativ enn å skrive ut valg når de borgerlige ikke var villige til å bevege seg, sier Johansen til NTB om situasjonen som oppsto etter at budsjettforhandlingene brøt sammen i høst.

Når nye forhandlinger med de borgerlige nå har ført til at nyvalget er avlyst, kan svenskene trekke et lettelsens sukk, mener Johansen.

– Tre valg – med Europa-valg i mai, så riksdagsvalg og nyvalg til våren – hadde blitt veldig mye, sier han.

Han tror søsterpartiet i Sverige er svært tilfreds med den nye avtalen, og han peker på at de borgerlige nå var imøtekommende og gikk inn på kompromisser.

– Det har vært en prosess med kontakt og forhandlinger som har ført fram til dette. Når man nå får igjennom budsjettet, som er det grunnleggende, er partene veldig klare for forsoning, sier Johansen.

Han legger til at det store spørsmålet nå, er om blokkene i svensk politikk vil bli mer sementert i tiden framover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere