Gå til sidens hovedinnhold

Ap alene om å forsvare helseregionene

Oslo (NTB-Mats Rønning): Arbeiderpartiet er under kraftig press fra høyre og venstre, men tviholder på helseregionenes plass i Sykehus-Norge.

- Det er ikke en ny stor reform man etterspør i Sykehus-Norge. Vi risikerer med disse forslagene å overføre problemene man har i Oslo til resten av landet, sier Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Thomas Breen til NTB.

Ap hadde støtte fra Fremskrittspartiet og Høyre da foretaksmodellen ble vedtatt av Stortinget i 2001. Men de to høyrepartiene har siden vendt modellen ryggen og går nå inn for å legge ned de fire regionale helseforetakene. De øvrige partiene på Stortinget har vært motstandere av foretaksmodellen hele veien.

- Vi er nødt til å forhandle om dette på nytt. Det er et spørsmål som betyr ekstremt mye for oss, sier Senterpartiets helsepolitiske talskvinne Kjersti Toppe til NTB.

Å kjempe for de utskjelte regionale helseforetakene er en dårlig valgkampsak, mener Toppe, som ideelt sett skulle ha tvunget Ap i kne i god tid før valget neste år. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?