RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap alene om å ønske tiggefrie soner i Oslo

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets forslag om å innføre tiggefrie soner i Oslo, ble onsdag nedstemt i finanskomiteen.

Saken skal endelig avgjøres i Oslo bystyre onsdag kveld, men siden bare Arbeiderpartiet selv stemte for forslaget, er utfallet gitt, melder NRK.

Oslo Ap foreslo for en måned siden å innføre tiggeforbud innenfor den såkalte Ring 2, på og ved kollektivtrafikk, utenfor kjøpesentre og ved privatboliger.

Forslaget var ikke veldig populært da det var oppe til behandling i bystyret, men en avgjørelse ble utsatt fordi flertallet først ville undersøke om Oslo kommune har lovhjemmel til å innføre så omfattende forbudssoner som Ap la opp til.

Selv om både kommuneadvokaten og Justisdepartementet slår fast at de tiggefrie sonene kan innføres etter at Stortingets justiskomité har kommet med en presisering av lovteksten, fikk forbudssonene kun støtte fra Ap selv da finanskomiteen behandlet saken onsdag ettermiddag.

- Høyre og Fremskrittspartiet ønsker et totalforbud mot tigging, men vet godt at det ikke har flertall i Stortinget. Derfor er det synd at de ikke er interessert i å ta i bruk de virkemidlene vi har til rådighet, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Libe Rieber-Mohn til NRK. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere