*Nettavisen* Nyheter.

Ap angrep Høyres partipisk i reservasjonssaken

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen gikk hardt ut mot Høyres partipisk, da SVs forslag om å ikke utvide fastlegenes reservasjonsrett ble behandlet i Stortinget torsdag.

Forslaget er allerede nedstemt av flertallet i helse- og sosialkomiteen, og Høyre har vært tydelig på at representantene ikke fristilles under avstemningen i Stortinget torsdag.

- Jeg vil oppfordre alle til å stemme ut fra sin samvittighet. Det er litt pussig for mange å oppleve at i en sak som nettopp omhandler samvittighetsspørsmål for en yrkesgruppe, så skal altså ikke de som selv har samvittighetskvaler i denne saken få lov til å stemme etter sin egen samvittighet, sa Micaelsen.

SVs representant Snorre Valen gikk til harde angrep både mot Kristelig Folkeparti (KrF) og regjeringen i sitt innlegg.

Han kalte KrF Norges mest usympatiske parti som tror deres uttrykk for etikk og moral er det eneste rette, og omtalte helseminister Bent Høies forsvar for reservasjonsmuligheten som «en av de mest spektakulære 180-graderne i nyere norsk politisk historie».

Det svært omstridte forslaget om reservasjonsmulighet var et resultat av en spesialavtale mellom regjeringspartiene og KrF under regjeringssonderingene i fjor høst. Forslaget fra regjeringen ligger nå ute til høring og skal behandles i Stortinget til høsten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.