*Nettavisen* Nyheter.

Ap anmelder mann for netthat mot AUFs valgkomité

ANMELDER FACEBOOKBRUKER: En Facebook-bruker skrev at valgkomiteen burde henrettes etter innstillingen av Mani Hussaini som ny leder i AUF. Foto: (Arbeiderpartiet)

Arbeiderpartiet anmelder mannen som skrev at nominasjons-komiteen i AUF bør henrettes etter innstillingen av Mani Hussaini som ny ungdomsleder.

20.09.14 22:40

Partisekretær Raymond Johansen mener uttalelsen er skremmende og «helt forferdelig», og sikter til at en mann skrev «Valgkomiteen bør henrettes. Norske ungdommer uten ryggrad» på Facebook-siden til Stopp islamiseringen av Norge.

I anmeldelsen framholder Johansen at innlegget rammes av flere bestemmelser i straffeloven: oppfordring til alvorlig samfunnskriminalitet, ordensforstyrrelse, hatefull ytring og å utsette noen for hat.

Den 26 år gamle syrieren Mani Hussaini ble denne uka innstilt av valgkomiteen til ny leder i AUF. Han kom til Norge som tolvåring og sa han ville ta med seg sin personlige historie fra landet han er født i, inn i utøvelsen av tillitsvervet.

– Det er også et paradoks at personer med innvandrerbakgrunn som både er godt integrerte og gjør alt som man sier man skal gjøre for å bli akseptert, ikke blir akseptert, men sett på som en trussel. Det er renspikket rasisme, sier Johansen.

Den anmeldte mannen hadde ingen kommentarer til anmeldelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.