RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Flickr/Arbeiderpartiet

Ap ber Asker innføre skoleuniform

Sist oppdatert:
Asker Arbeiderparti vil ha et prøveprosjekt med skoleuniform på en ungdomsskole i kommunen. Målet er å se om det kan dempe merkepresset.

Asker (NTB): - Vi ønsker at Asker skal teste et forsøk med uniform på én ungdomsskole. Vi tror skoleuniform kan være med på å demme opp for økt kjøpe- og merkepress, sier Marianne Riis Rasmussen, leder i Asker Arbeiderparti, til Budstikka.

Riis Rasmussen mener et prøveprosjekt er viktig for å måle om uniform kan ha effekt på presset.

- Jeg tror ungdommene er positivt innstilt til dette og at de egentlig ikke ønsker klespress, sier Ap-lederen.

Arbeiderpartiet foreslår i tillegg at politikerne skal be rådmannen se på konsekvensene av en eventuell innføring av skoleuniform for alle skolene.

- Det vil være naturlig å evaluere prøveprosjektet. Vi må finne en måleindikator som gjør at man kan se effekten av det. Dersom prosjektet er vellykket, ser jeg for meg at alle skoler i Asker skal ha uniform, sier hun.

Men Høyres Marianne Knarud, som leder komité for oppvekst i Asker, har allerede sagt nei til skoleuniform.

- Det har vi ikke tradisjon for i Norge i det hele tatt. Dette er ikke noe vi kan regulere oss ut fra, her må foreldrene ta sitt ansvar og være gode rollemodeller, sa hun om saken til Budstikka i slutten av november.

Ap-politiker Riis Rasmussen mener det likevel er håp for en forsøksordning.

- Jeg vet at man ikke er enig i dette innad i Høyre. Det er viktig at vi får en diskusjon om temaet, for vi kan ikke bare avfeie klespresset i skolen, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere