Ap beskyldes for konspirasjon etter stille Dagsrevyen

Foto: NRK

Da Erna skulle kritisere Jens, forsvant lyden. Så forsvant Dagsrevyen.

20.08.13 21:16

- Nå har det skjedd, det som neppe har skjedd før. Vi har mistet all lyd på Dagsrevyen, og det på innslag og programlederne, sa hallo-dame Gunvor Hals da NRK måtte kutte hele sendingen tirsdag kveld.

Under Dagsrevyen-sendingen sendte NRK et innslag der de rettet et kritisk lys på Arbeiderpartiets løftebrudd om sykehjemsplasser. Elleve minutter ut i sendingen forsvant plutselig all lyd i Dagsrevyens studio, rett før områdedirektør interessepolitikk i KS Helge Eide skulle uttale seg. Heller ikke Høyre-leder Erna Solberg fikk uttale seg før lyden, og så Dagsrevyen, forsvant.

NRK viste dermed en beskjed om at de skulle være tilbake om et øyeblikk. Istedet gikk statskanalen over til å vise programmet «Glimt av Norge», før NRK fikk sendt resten av Dagsrevyens sending. Dermed fikk geiter i fjellheimen steppe inn for statskanalens bauta i omtrent ti minutter.

Konspirasjon?
Allerede sekunder etter at det lydløse innslaget ble sendt, begynte konspirasjonsteoretikerne (om enn noe ironisk) å skylde på Arbeiderpartiet på det sosiale nettstedet Twitter. Flere markante politikere og kjendiser meldte inn sin bekymring:

«Midt i en knusende reportasje om Arbeiderpartiets løftebrudd om sykehjemsplasser forsvinner all lyd fra Dagsrevyens studio. Konspirasjon!», skriver Henning Warloe.

«Typisk AP å stoppe nyhetssendingen når de får dårlig omtale @NRKvalg», skriver Tord Lien.

«Ap har hacket Dagsrevyen! All lyd forsvant under avsløringen av partiets sykehjemsbløff», skriver Knut Haavik.

- Morsom på vår bekostning
Kommunikasjonsdirektør i NRK Tommy Hansen avkrefter raskt ovenfor Nettavisen at Arbeiderpartiet står bak den stille reportasjen.

- Lydmikseren i studioet hadde et massivt teknisk utfall, og det førte til at vi ikke kom på lufta slik vi skulle gjøre. Dermed måtte vi fysisk bytte studio og sette inn et reserveprogram i tiden Dagsrevyen var borte. Jeg kjenner foreløpig ikke alle detaljene ennå, men kan bare si oss at vi er lei for at våre seere måtte oppleve dette, sier Hansen til Nettavisen.

Kommunikasjonsdirektøren ler når Nettavisen forteller om Twitters konspirasjonsteoretikere.

- Jeg kan avkrefte at Arbederpartiet har noe med dette å gjøre, humrer Hansen, men legger til:

- Jeg er rimelig sikker på at dette er ment som humoristiske kommentarer, og de må jo så klart få lov til å være morsomme på vår bekostning. Men Dagsrevyen er NRKs flaggskip, og vi ser så klart alvorlig på denne situasjonen, sier Hansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nrk

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nrk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.