Amundsen har gått fra å være statssekretær ved Statsministerens kontor til å bli sekretariatsleder for stortingsgruppen. Da gikk han ikke bare opp i lønn, han gikk sågar forbi lønnen til de folkevalgte, melder NRK.

- Jeg har fått en lønn som er til å leve med, sier Amundsen om lønnen, som ligger et par hundre tusen over inntekten til dem han skal administrere. Stortingsrepresentantene får nemlig 830.000 kroner i året, og tidligere har dette vært lønnstaket i Ap.

- Men jeg tror ikke vi skal si at en regel er hogd i stein, bare fordi det er en tradisjon. Det vil alltid være sånn at tiden utvikler seg, og samfunnet går videre. Men det blir veldig teori å snakke om dette. Jeg har fått en jobb og en lønn, og det er det, sier Amundsen som forsvar for lønnspåslaget.

Selv om ikke alle partiets folk på Stortinget liker utviklingen, er lønnsvedtaket enstemmig, og partileder Jens Stoltenberg forsvarer det slik:

- Det er en rimelig lønn for ham med den erfaringen, bakgrunnen og kunnskapen han har og med det ansvaret han har for mange ansatte på Stortinget. Han kunne veldig lett fått vesentlig høyere lønn om han hadde valgt andre jobber, sier mannen som har vært Amundsens sjef siden mai 2011. (©NTB)