RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-byks og Høyre-fall på partibarometer

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet går mest fram med 3,4 prosentpoeng til 31,3 prosent og puster dermed Høyre i nakken på en måling som Ipsos MMI har gjort for Dagbladet. Høyre faller 2,9 prosentpoeng til 32,5 prosent på målingen.

Videre viser målingen at Fremskrittspartiet går fram 0,2 prosentpoeng fra mai til 13,3 prosent. Kristelig Folkeparti øker sin oppslutning med 1 prosentpoeng til 5,4 prosent. Venstre faller 1 prosentpoeng til 3,6 prosent.

Senterpartiet faller 0,3 prosentpoeng til 4,5 prosent og Sosialistisk Venstreparti har målingens nest største fall med 1,2 prosentpoeng til 4,4 prosent. Rødt får støtte fra 1,2 prosent av de spurte, en nedgang på 0,1 prosentpoeng fra mai. Kategorien andre partier får samlet 3,7 prosent, en oppgang på 1,6 prosent. Målingens feilmargin er ikke oppgitt.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener målingen viser at det kan være mulig å vinne valget for tredje gang på rad. - Denne målingen viser at valgseier er innen rekkevidde. En Høyre-Frp-regjering er ikke bare bytte av ansikter, det er også bytte av politikk. I dette valget er det mye som står på spill, sier han til avisen.

Høyre-leder Erna Solberg gleder seg over partiets oppslutning.

- Det er et godt borgerlig flertall, men vi tar ikke noe for gitt før valgresultatet er klart. Velgerne må holde fast på tanken om regjeringsskifte helt fram til stemmene er avgitt, sier Solberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere