RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap bykser fram i Troms

Tromsø (NTB): Arbeiderpartiet øker på bekostning av de fleste andre partiene i en ny meningsmåling for Troms. De Grønne havner over sperregrensen.

I Nordlys' måling, som er gjort 19. august, øker Ap med 2,6 prosentpoeng til 30,3 prosents oppslutning, sammenlignet med målingen 14. august. Høyre og Frp går tilbake noen desimaler hver, og havner på henholdsvis 24,1 og 17,2 prosents oppslutning.

Miljøpartiet De Grønne går opp 0,9 prosentpoeng, og havner over sperregrensa med 4,5 prosents oppslutning hvis dette skulle bli valgresultatet.

Aps listetopp i Troms, Martin Henriksen, sier han er skeptisk til helheten i Nord-Norge-politikken til MDG, og tror partiet fort kan gjøre lignende utslag nedover som de har gjort oppover den siste tiden.

SV går ned 1,3 prosentpoeng til 6,2 prosents oppslutning.

- Det er fare for at det blir en rein nordnorsk «oljebenk» på Stortinget. Vi i SV må nå mobilisere av alle krefter på miljø, skole og asylbarna. Jeg tror mange i nord ønsker en levende venstreside, sier partiets listetopp i Troms, Torgeir Knag Fylkesnes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere