Ap enig med Høyre om færre kommuner

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet støtter regjeringens plan om å kutte antall kommuner. Kampen om sammenslåinger forener dermed de to største partiene i landet.

08.01.14 11:51

Regjeringens kommunereform ble lansert i fjor høst, og målet er blant annet å redusere antallet kommuner. Statsminister Erna Solberg (H) understreket den gang viktigheten av å få Aps støtte.

Den har hun nå fått. Aps Helga Pedersen sier til Klassekampen at partiet støtter kommunalminister Jan Tore Sanners (H) plan om å redusere antallet kommuner.

Partiene diskuterer nå det som er regjeringens kanskje fremste prestisjeprosjekt. Begge partiene mener at sammenslåinger i utgangspunktet skal være frivillige, men at Stortinget i siste instans kan tvinge kommuner sammen.

Ap og Høyre er enige om å frede fylkeskommunen inntil videre, og det er enighet om at Stortinget skal gå langsomt fram med reformen slik at kommunene ikke opplever å bli overstyrt.

- Arbeiderpartiet har en ganske lik tilnærming til kommunesammenslåing som oss, fastslår kommunalminister Jan Tore Sanner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag