RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap faller mest blant de store partiene

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Arbeiderpartiet går mest tilbake av de store partiene på en fersk meningsmåling, med en nedgang på 1 prosentpoeng til 26,9 prosent. Høyre er størst med støtte fra 31,6 prosent av de spurte.

Høyre går tilbake 0,2 prosentpoeng på Norstats februarmåling for Vårt Land, men befester posisjonen som landets største parti. Fremskrittspartiet er det tredje største partiet med en fremgang på 0,1 prosentpoeng til 18,9 prosent.

Mens det største regjeringspartiet faller, går Sosialistisk Venstreparti fram 1,3 prosentpoeng til 5,2 prosent. Senterpartiet taper 0,6 prosentpoeng på målingen og faller under sperregrensen med 3,8 prosent.

KrF får 4,9 prosent, en oppgang på 0,3 prosentpoeng. Venstre gjør det enda bedre, med en framgang på 1,1 prosentpoeng til 5,3 prosents oppslutning. Rødt får 1,6 prosent, en oppgang på 0,1 prosentpoeng, og Miljøpartiet De Grønne støttes av 0,8 prosent av de spurte, et fall på 0,3 prosentpoeng siden forrige måling. Andre partier og grupper får en oppslutning på 1,0 prosent, en nedgang på 0,8 prosentpoeng.

Hvis målingen hadde vært valgresultat, ville regjeringspartiene Ap, Sp og SV til sammen fått 58 stortingsrepresentanter. Høyre og Frp ville fått 87 representanter til sammen.

Feilmarginen på Norstats måling for Vårt Land er opptil 3,5 prosentpoeng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere