RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ap går fram med 2,6 prosentpoeng. Bakgrunnstallene viser at Ap henter velgere fra alle partier.
Ap går fram med 2,6 prosentpoeng. Bakgrunnstallene viser at Ap henter velgere fra alle partier. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Ap får 42,4 prosents oppslutning på ny måling

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet får sitt beste resultat siden september 1998 på en ny meningsmåling.

Hadde dette vært et valgresultat, ville Ap alene fått like mange mandater på Stortinget som de borgerlige partiene til sammen.

På meningsmålingen som er utført av MMI, går Ap fram med 2,6 prosentpoeng. Bakgrunnstallene viser at Ap henter velgere fra alle partier, men mest fra SV, Sp og Venstre, skriver Dagbladet.

Regjeringspartiene går begge litt tilbake på målingen, Høyre med 0,7 prosentpoeng til 22,7 prosent, og Frp med 0,8 prosentpoeng til en oppslutning på 11,2 prosent.

Regjeringens samarbeidspartier går også tilbake. KrF med 0,3 prosentpoeng til 5,6 prosents oppslutning, mens Venstre nærmer seg sperregrensen med en oppslutning på 4,2 prosent, tilbake 0,6 prosentpoeng siden desembermålingen.

SV ligger og vaker under sperregrensen også på januarmålingen. Partiet står på stedet hvil med 3,9 prosents oppslutning, det samme som på forrige måling.

Sp går tilbake med 0,4 prosentpoeng til 5 prosents oppslutning, mens De Grønne får 3,2 prosent på målingen. Det er en framgang på 0,2 prosentpoeng.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere