Gå til sidens hovedinnhold

Ap flytter ut av Samfunnssalen

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet velger etter nesten 70 år å droppe den ærverdige Samfunnssalen i Oslo. Årsaken er manglende tariffavtale.

Samfunnshuset på Arbeidersamfunnets plass i Oslo ble åpnet 19. oktober 1946. Oslo Arbeidersamfunn solgte huset til Olav Thon i 1997 på grunn av pengeproblemer, og fram til nå har det vært Oslo Kongressenter som har leid lokalene. Fra årsskiftet er nye leietakere Mat og Vin Gruppen AS, og de mangler per i dag tariffavtale. Dermed sier Arbeiderpartiet nei til å bruke den historiske salen som møteplass enn så lenge, skriver Klassekampen.

Daglig leder Jahn Schultz i Mat og Vin Gruppen AS er ikke avvisende til at en tariffavtale kan komme på plass, og at Arbeiderpartiet dermed kan bruke den ærverdige storstua igjen.

- Vi har ikke kommet i gang med driften ennå. Men når vi er i gang, vil vi være positive dersom de ansatte ønsker tariffavtale. Per dags dato har det ikke vært grunnlag for en slik avtale, men vi er for å etablere en tariffavtale for driften av Samfunnssalen, sier Schultz.

Inntil videre flytter Arbeiderpartiet til Folkets Hus, som nå bærer navnet Oslo Kongressenter. (©NTB)

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud