*Nettavisen* Nyheter.

Ap fram i nok en måling

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Oppslutningen om Arbeiderpartiet øker med 2,8 prosentpoeng til 32,7 prosent i en ny meningsmåling.

15.01.09 06:05

Oslo (NTB): Oppslutningen er identisk med resultatet ved forrige stortingsvalg.

Samtidig ligger regjeringspartnerne stabilt fra forrige måned som Sentio har utført for Dagens Næringsliv i januar.

SV øker med 0,4 prosentpoeng til 9 prosent og Senterpartiet taper 0,3 prosentpoeng til 5,5 prosent.

Mangler fire
De tre rødgrønne ville dermed «bare» ha manglet fire mandater på å få rent flertall i Stortinget, dersom målingen hadde vært valg. Forskjellen utgjøres av Sp som fikk 6,5 prosent ved stortingsvalget i 2006.

- Trenden på meningsmålingene de siste månedene viser at regjeringspartiene har styrket sin posisjon, og det er et godt utgangspunkt for arbeidet fram mot valget, sier statsminister Jens Stoltenberg til DN.

Samtidig tyder målingen på at fallet har stoppet opp for Fremskrittspartiet. Frp øker med 0,6 prosentpoeng fra desembermålingen og får 24,6 prosent. Høyre går tilbake 1,6 prosentpoeng til 15,2 prosent.

- Denne målingen tyder på at Frp stabiliserer seg på et høyt nivå, sier valgforsker Bernt Aardal.

Venstre synker mot sperregrensen med et fall på 1,5 prosentpoeng til 4,3 prosent, mens KrF ligger stabilt på 6,3 prosent (+0,1). Rødt taper 0,6 prosentpoeng til 0,8 prosent og er dermed ikke inne med noe mandat på denne målingen.

Stoler på Jens
Samtidig viser en måling Opinion har utført for LO at flertallet av velgerne stoler mest på Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering når det gjelder å sikre arbeid og inntekt.

I målingen svarer praktisk talt halvparten av de spurte at de tror en rødgrønn regjering med Ap, Senterpartiet og SV vil gjøre best jobb med å sikre sysselsettingen og skape nye arbeidsplasser.

Troen på at en borgerlig regjering med Fremskrittspartiet har best sysselsettingspolitikk, er betydelig mindre, 36 prosent, skriver Avisenes Nyhetsbyrå. 15 prosent svarer at de ikke har tro på noen av de to regjeringsalternativene.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag