Gå til sidens hovedinnhold

Ap fram på ny måling

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet gjør et byks fram og Høyre faller på en ny meningsmåling. Men det er fortsatt borgerlig flertall.

På meningsmålingen utført av Opinion Perduco for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), går Ap fram 4 prosentpoeng til en oppslutning på 29,2 prosent. Høyre faller 4,9 prosentpoeng til 27,1 prosent. Den forrige målingen ble gjort i juni.

Målingen viser også at Aps partikolleger går tilbake, mens Høyres mulige samarbeidspartnere går fram.

SV havner nemlig igjen under sperregrensen med 3,6 prosent. Partiet går tilbake med 0,8 prosentpoeng og får dermed det dårligste resultatet på ANBs partibarometer siden februar 2007.

Sp går tilbake med 0,7 prosentpoeng, men havner over sperregrensen med en oppslutning på 4,3 prosent. Det gir de rødgrønne regjeringspartiene til sammen 62 mandater, 24 færre enn i 2009.

Det borgerlige flertallet opprettholdes ved at både KrF og Venstre går fram med 0,9 prosentpoeng hver, og oppnår henholdsvis 6 prosents og 5 prosents oppslutning. Med et Frp som får 18,7 prosent til tross for en tilbakegang på 1,2 prosent fra forrige ANB-måling i juni, er det duket for regjeringsforhandlinger hvis dette blir valgresultatet. (©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter