*Nettavisen* Nyheter.

Ap går forbi Høyre på ny partimåling

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet sniker seg så vidt forbi Høyre og er igjen landets største parti på Dagens Næringslivs partibarometer for januar.

Målingen er den første som er gjort i perioden mens gisseldramaet i Algerie utspant seg. Framgangen kan dermed ha sammenheng med at de spurte har gjort seg opp en mening om hvordan de norske myndighetene har håndtert denne situasjonen.

Ap får en oppslutning på 29,6 prosent, en framgang på 2,2 prosentpoeng, på målingen som er utført av Sentio. Dermed sniker partiet seg så vidt forbi Høyre, som får en oppslutning på 29,5 prosent, tilbake 1 prosentpoeng. Men siden forskjellen er så marginal, går den også inn under feilmarginen for målingen, som ligger på mellom 0,6 og 3,3 prosent.

SV havner igjen under sperrelinjen med en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng og 3,9 prosents oppslutning, mens regjeringspartner Sp går fram med 1,2 prosentpoeng og havner på 4,9 prosent. Samme oppslutning har KrF, som går svakt fram med 0,2 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet ligger nærmest uendret på målingen med sine 20 prosent, en tilbakegang på 0,1 prosentpoeng, mens Venstre havner på 4,7 prosent, fram 0,3 prosentpoeng.

Rødt får 0,9 prosents oppslutning (minus 1,5) og samleposten Andre får 1,7 prosent, det samme som på forrige måling. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.